Βρεφικές κρέμες

Κρέμα με ροζ φακές
  


 *Υλικά:
7-8 κουταλιες Ροζ φακές
1/2 μικρη Κόκκινη πατάτα
1 Καρότο
1/4Κόκκινη πιπεριά
Ελαιόλαδο

Βράζουμε τις φακές, τη πατάτα, το καρότο και τη πιπεριά για περίπου 15 λεπτά και μετά τά πολτόπιουμε στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο.

 Ροζ φακές:
Η ροζ φακή είναι όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία, πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο, πρωτεϊνες, βιταμίνες B, υδατάνθρακες.
Οι ροζ φακές περιεχουν μικρότερη συγκέντρωση ινών από τις πράσινες φακές.

Κρέμα με αβοκάντο και ανανά 
 *Υλικά:
1Μπανάνα 🍌
1/2 Αβοκάντο
 Ανανάς 🍍
 Προτιμάμε πολύ ώριμα φρούτα.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ,τα χτυπάμε....και ... έτοιμη η κρέμα 😊.

Ανανάς:
Περιέχει βιταμίνη C, B1,B6, φολικό οξύ και μεταλλικά στοιχεία όπως το νάτριο, το κάλιο, το μαγνήσιο και ο σίδηρος.
Εκτός ότι ενισχύει τον άμυνα, τα περισσότερα οφέλη του ανανά οφείλονται στην παρουσία ενός ενζύμου που λέγεται βρομελινη. Το ένζυμο αυτό βελτιώνει την πέψη και έχει την ικανότητα να καταστρέφει τα εντερικά παράσιτα.

Κρέμα με αχλάδι και αβοκάντο

*Υλικά:
1Μπανάνα
1/2Αχλάδι
1/4Αβοκάντο
1/4Ακτινίδιο
2κ.Βρώμη

Βάζουμε τη βρώμη σε καυτό νερό για μερικά 2-3λεπτά μέχρι να μουλιασει. Μετά τά πολτόπιουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.

Αχλάδι:
Είναι ιδιαίτερα εύπεπτο τρόφιμο και για αυτό το λόγο είναι από τις πρώτες τροφές που συστήνουν να καταναλώνουν τα βρέφη, με χαμηλή οξύτητα και δεν προκαλεί αλλεργίες.
Το αχλάδι είναι άριστη πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C, χαλκού και καλίου. Το υψηλό ποσοστό φυτικών ινών που περιέχει βοηθάει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητα.

 Κρέμα με κουνουπίδι και γλυκό πατάτα


*Υλικά:
Κουνουπίδι
Γλυκό πατάτα
Καρότο
Πιπεριά Φλωρίνης
Ελαιόλαδο

Βράζουμε όλα τα υλικά, εκτός τό ελαιόλαδο για 15 λεπτά περίπου. Τά πολτόπιουμε στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο.

Κουνουπίδι:
Το σελήνιο και η βιταμίνη C που περιέχει ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το κουνουπίδι είναι πλούσιο σε ασβέστιο και φώσφορο.


* Ή ποσότητα των υλικών εξαρτάται από οσό τρώει το μωράκι σας.
                                                                                   



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις